Nyheter

Atle Minothi nytt æresmedlem

Et æresmedlemskap i Norske Akevitters Venner henger høyt, og æresbevisningen deles kun ut når det finnes en verdig mottaker. På Akevittens dag, 13. april 2024 hadde Presidentskapet i Norske Akevitters…

Eske Billes brev

13. april er akevittens dag!

Datoen markerer starten på den stolte, norske akevittradisjonen; den første skriftlige dokumentasjonen av akevitt i Norge er nemlig et brev datert 13. april 1531. Høvedsmann Eske Bille på Bergenhus festning sendte erkebiskop…

Eske Bille-prisen 2024 til Hans Ingi Råheim Tryggvason

Eske Bille-prisen for 2024 ble delt ut ved en høytidelig seremoni i Håkonshallen i Bergen, torsdag 11. april 2024. Prisvinner var Hans Ingi Råheim Tryggvason, en person som virkelig brenner…

Gratis destilleriomvisning på Akevittens dag

Akevittens dag, 13. april 2024, er like om hjørnet, og i anledning dagen inviterer Anora (tidl. Arcus) og besøkssenteret Destilleriveien, til gratis omvisning på produksjonsanlegget i Destilleriveien 11 på Gjelleråsen…

Nytt destilleri i Nannestad

Antall norske destillerier nærmer seg 40, og sist ut er Kringler Gårdsdestilleri i Nannestad. Kringler Gjestegård, som tilbyr både konferansefasiliteter og gårdsmat basert på frilandsgris og skotsk høylandsfe, har fra…

Heder til kvinnelig destillatør

Therese «Tessa» Østervold Storebø ble 18. mars 2024 hedret med Bartenders’ Choice Awards 2024 i klassen «Improver of the Bar Industry», under prisutdelingen som i år var lagt til København.…

Nytt fra Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Årets akevitting og selveste akevittbanketten med 25-årsmarkering for foreningen er historie. Men: feiringen fortsetter gjennom året. Vi er et æresmedlem rikere og takker våre venner i Anora for den fantastiske gaven - et presidentkjede laget av gamle eikefat 🎖️Takk for denne gangen! 🤩 ... Se merSe mindre

4 dager siden
Årets akevitting og selveste akevittbanketten med 25-årsmarkering for foreningen er historie. Men: feiringen fortsetter gjennom året. Vi er et æresmedlem rikere og takker våre venner i Anora for den fantastiske gaven - et presidentkjede laget av gamle eikefat 🎖️Takk for denne gangen! 🤩

Kommenter på facebook

Gratulerer Jeg ser at kjedet har plass til navnet på de fire "urakevittene" Ellers et veldig flott kjede.

Gratulerer med jubileet 🎉

Takk for et supert arrangement og strålende hælj!

Gratulerer og vel blåst ⚓️💙

Jeg har vært medlem fra forrige århundre.

View more comments

Akevittens dag 🎉🥃

I dag feirer vi at det er 493 år siden brevet som er det første skriftlige sporet av akevitt i Norge, ble skrevet 🖋️ Gratulerer med dagen, akevittvenner! Alt om dagen finer du på norsk-akevitt.org 📲 ... Se merSe mindre

5 dager siden
Akevittens dag 🎉🥃
I dag feirer vi at det er 493 år siden brevet som er det første skriftlige sporet av akevitt i Norge, ble skrevet 🖋️ Gratulerer med dagen, akevittvenner! 

Alt om dagen finer du på norsk-akevitt.org 📲

Kommenter på facebook

Gratulerer med dagen! Jeg kunne dessverre ikke delta i år, for det er plent umulig å være to steder på en gang. (I hvert fall hvis du ikke er en subatomær partikkel...)

Dette brevet hadde min mann og jeg høytlesing av i går kveld. Gratulerer med dagen!

Vinneren av årets Eske Bille-pris er kåret. Prisen gikk i år til Hans Ingi Råheim Tryggvason, en kreativ innovatør som gjennom populære smakinger, kurs og foredrag har åpnet dørene til akevittens verden for mange nordmenn 🥃 Les mer om prisen på norsk-akevitt.org 🎖️ ... Se merSe mindre

7 dager siden
Vinneren av årets Eske Bille-pris er kåret. Prisen gikk i år til Hans Ingi Råheim Tryggvason, en kreativ innovatør som gjennom populære smakinger, kurs og foredrag har åpnet dørene til akevittens verden for mange nordmenn 🥃 Les mer om prisen på norsk-akevitt.org 🎖️

Kommenter på facebook

Gratulerer!👏👏

Gratulerer så mye 🇧🇻👏👏

Gratulerer!! 👏🎉👏

Gratulerer 🎉🇸🇯😁👍

Gratulerer👏🏼👏🏼

Gratulerer og Vel fortjent Hansi🎶🎉🌸

Gratulerer 👍🏼🍾

Gratulerer👏👏

Gratulerer så mye 👏👏🎉🎉🥃😃👍

Gratulerer Hansi 🌹🍾

View more comments

Norsk tradisjonsmat

Det er ikke alltid at en trenger å finne opp hjulet på nytt – og ofte er det andre som har gjort jobben bedre enn du selv vil klare det. Slik er det også med innsamling av matoppskrifter.

Les mer og bli inspirert!

Akevittdrinker

Akevitt er et veldig takknemlig brennevin å jobbe med i drinker. Det er så mye å spille på, om det så er krydder, urter eller de forskjellige eikefatene man bruker under lagring.

Les mer og bli inspirert!

Lær mer om øl

Hvilke nordmenn som først stiftet bekjentskap med ølets gleder, og når de gjorde det, er ukjent. Men vi vet at vikingene hadde et over middels godt forhold til både øl og mjød.

Les mer og bli inspirert!

Oster

Få er klar over at ost og akevitt er en glimrende kombinasjon. Det er lett å tro at smaksstyrken i akevittene vil drepe ostesmaken, men selv anerkjente kokker har måttet innrømme at de tok feil i så måte.

Les mer og bli inspirert!

Oppskrifter med fisk

Oppskrifter med fisk

Les mer og bli inspirert!

Oppskrifter med kjøtt

Oppskrifter med kjøtt

Les mer og bli inspirert!

Spekemat

De holdbare spekeskinkene har vært et verdifullt innslag i vinterkosten på våre breddegrader i tusenvis av år. Fra gammelt av var det tegn på velstand om en spekeskinke eller flere hang igjen på stabburet til neste år.

Les mer og bli inspirert!

Norsk akevitt blir til

Stadig flere produserer norsk akevitt

Akevittkartet

Regioner
Autoriserte serveringssteder
Foredragsholdere
Produsenter med destilleri
Produsenter og grossister
Sponsorer og samarbeidspartnere
Nedlagte brennerier

Sponsorer