Nyheter

Sørlandet Akevitt- & Whiskyfestival

Lørdag 8. juni 2024 fra kl. 13:00 til 18:00 er det igjen duket for akevitt- og whiskyfestival i Grimstad, nærmere bestemt hos Det Norske Brenneri på Østerhus. Festivalen arrangeres for…

Region Svalbard etablert

Norske Akevitters Venner – region Svalbard ble formelt formelt stiftet 12. mai 2024. Stiftelsesmøtet ble avholdt på Funken, i historiske lokaler. Stifterne var interimstyret; Egil Rønning, Solveig Winther Fosvold, Arne…

Mainyheter på Vinmonopolet

Onsdag 8. mai var det nyhetsslipp på Vinmonopolet. Denne gangen var det 11 nyheter, et par akevitter som har dukket opp på testutvalget (noe som betyr at de får «prøve…

Bryggerihuset autorisert

Bryggerihuset på Beitostølen ble autorisert som serveringssted for norsk akevitt fredag 26. april 2024. Det var visepresident i Norske Akevitters Venner, Lars-Roar Holte, som sto for overrekkelsen av fatende og…

Ble årets drikkeleverandør

Årets Noresdag ble arrangert på Telenor Arena utenfor Oslo, 8.-9. april 2024. Nores er en medlemseid innkjøpsorganisasjon for hoteller og restauranter i Norge og Sverige, og på den årlige Noresdagen…

Nytt destilleri på Askøy

Antallet destillerier i Norge nærmer seg raskt 40, og siste skudd på stammen er Angr Brenneri på Askøy utenfor Bergen. Brenneriet ble stiftet for vel et år siden. Deretter skulle…

Nytt fra Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Gratulerer med dagen, akevittvenner 🇳🇴 ... Se merSe mindre

1 dag siden
Gratulerer med dagen, akevittvenner 🇳🇴

Kommenter på facebook

Mere Norskt kommer det ikke til å bli🍺

Gratulerer med dagen 🇧🇻🇧🇻🍸

Gratulerer med dagen🇳🇴🍸

Gratulerar med dagen

Gratulerer med dagen 🇧🇻

🇧🇻🇧🇻Gratulerer med dagen

Gratulerer hilsen AkevitTærje

Takk det samme tilbake🇳🇴🎉

Gratulerer med dagen 🇧🇻🇧🇻🇧🇻🎉🇧🇻🇧🇻🇧🇻

View more comments

I dag er en stor dag. Norske Akevitters Venner region Svalbard er offisielt stiftet 🐻‍❄️🥃 Gratulerer så mye og velkommen som ny region! ... Se merSe mindre

5 dager siden
I dag er en stor dag. Norske Akevitters Venner region Svalbard er offisielt stiftet 🐻‍❄️🥃 Gratulerer så mye og velkommen som ny region!

Kommenter på facebook

Gratulerer fra KNAS-Oslo!

Gratulerer fra Salten akevittlag, velkommen i gjengen. 🎉🎶

Gratulerer fra Norske Akevitters Venner Lillehammer og omegn. 🌹🌺

Gratulerer , Stilig 🫶

Gratulerer fra region Nesodden 🙂

Gratulerer, og velkommen 🌹

Eirik Dahl her MÅ du melde deg inn👌

Gratulerer fra Norske Akevitters Venner Nord Trøndelag🍸🇳🇴💐

View more comments

Årets akevitting og selveste akevittbanketten med 25-årsmarkering for foreningen er historie. Men: feiringen fortsetter gjennom året. Vi er et æresmedlem rikere og takker våre venner i Anora for den fantastiske gaven - et presidentkjede laget av gamle eikefat 🎖️Takk for denne gangen! 🤩 ... Se merSe mindre

1 måned siden
Årets akevitting og selveste akevittbanketten med 25-årsmarkering for foreningen er historie. Men: feiringen fortsetter gjennom året. Vi er et æresmedlem rikere og takker våre venner i Anora for den fantastiske gaven - et presidentkjede laget av gamle eikefat 🎖️Takk for denne gangen! 🤩

Kommenter på facebook

Gratulerer Jeg ser at kjedet har plass til navnet på de fire "urakevittene" Ellers et veldig flott kjede.

Gratulerer med jubileet 🎉

Takk for et supert arrangement og strålende hælj!

Gratulerer og vel blåst ⚓️💙

Jeg har vært medlem fra forrige århundre.

View more comments

Norsk tradisjonsmat

Det er ikke alltid at en trenger å finne opp hjulet på nytt – og ofte er det andre som har gjort jobben bedre enn du selv vil klare det. Slik er det også med innsamling av matoppskrifter.

Les mer og bli inspirert!

Akevittdrinker

Akevitt er et veldig takknemlig brennevin å jobbe med i drinker. Det er så mye å spille på, om det så er krydder, urter eller de forskjellige eikefatene man bruker under lagring.

Les mer og bli inspirert!

Lær mer om øl

Hvilke nordmenn som først stiftet bekjentskap med ølets gleder, og når de gjorde det, er ukjent. Men vi vet at vikingene hadde et over middels godt forhold til både øl og mjød.

Les mer og bli inspirert!

Oster

Få er klar over at ost og akevitt er en glimrende kombinasjon. Det er lett å tro at smaksstyrken i akevittene vil drepe ostesmaken, men selv anerkjente kokker har måttet innrømme at de tok feil i så måte.

Les mer og bli inspirert!

Oppskrifter med fisk

Oppskrifter med fisk

Les mer og bli inspirert!

Oppskrifter med kjøtt

Oppskrifter med kjøtt

Les mer og bli inspirert!

Spekemat

De holdbare spekeskinkene har vært et verdifullt innslag i vinterkosten på våre breddegrader i tusenvis av år. Fra gammelt av var det tegn på velstand om en spekeskinke eller flere hang igjen på stabburet til neste år.

Les mer og bli inspirert!

Norsk akevitt blir til

Stadig flere produserer norsk akevitt

Akevittkartet

Regioner
Autoriserte serveringssteder
Foredragsholdere
Produsenter med destilleri
Produsenter og grossister
Sponsorer og samarbeidspartnere
Nedlagte brennerier

Sponsorer